Post 368: anomalies de la temperatura terrestre

Des del punt de vista d'un satèl·lit, la superficie es el que considera quan s'observa a través de l'atmosfera a la terra. Podia ser neu i gel, herba o gespa, el terrat d'un edifici, o les copes dels arbres d'un bosc. Així, la temperatura superficial de la Terra no és igual que la temperatura de l'aire que s'inclou en l'informe de temps diari i que es mesura dins d'una gàbia a dos metres d'altura i protegida dels raigs solars.

Imatges de les anomalies de la superfície del terra durant en gener de 2009. Font NASA.



Una anomalia es dóna quan les condicions mesurades s'escapen de les condicions mesurades per a un lloc particular en un moment donat de l'any. Els mapes a presentar mostren les anomalies de la temperatura superficial durant el día per un mes donat comparat amb les condicions mesurades durant aquest període 2000-2008. Els llocs que estaven més calurosos que el promig estan en vermell, els llocs gairebé normals en blanc, i els llocs que estaven més frescos que el promig, es presenten en blau. Les observacions foren recollides pel sensor MODIS.

Algunes anomalies de la temperatura superficial dels sòls són fenòmens simplement a l'atzar del temps, no formen part d'un patró específic o tendència. Unes altres anomalies són més significatives. Les anomalies fredes extenses poden ser una indicació d'un hivern cruu amb les porcions de neu al terra. Les anomalies càlides petitques, desiguals que apareixen en boscos o altres ecosistemes naturals poden indicar la tala d'arbres o danys d'insectes. Moltes zones urbanes també apareixen com a punts calents en aquests mapes perquè les àrees desenvolupades són normalment més càlides durant el día que els ecosistemes naturals del seu voltant o de terres llaurades. Les anomalies càlides que persisteixen sobre grans parts del globus durant molts anys poden ser mostres de l'escalfament del planeta.

0 comentarios: