Post 204: meteoalarm

Molts dies surt als mitjans de comunicació l'avís groc, taronja, vermell d'algun fenòmen. www.meteoalarm.eu ens proporciona la informació més rellevant, per a estar preparats davant una situació de temps extrem (excepcional) que s'esperi pugui ocórrer en qualsevol lloc d'Europa.

Ens alerta sobre la possible ocurrència d'un fenomen de temps sever, com per exemple, precipitacions molt fortes, tempestes molt fortes, temporals de vent, onades de calor, incendis, boires, nevades (incloent torbs) o fred intensos, a més ens alerta sobre fenòmens causats o per temps atmosfèric advers, tals com allaus, incendis forestals o fenòmens costaners extrems.

D'una ullada es pot identificar el lloc d'Europa en el qual el temps pugui resultar perillós. Els colors utilitzats en els mapes d'aquesta pàgina web ens indiquen la excepcionalidad del perill i les seves possibles conseqüències. En el mapa d'Europa, cada país participant en aquest projecte apareixerà ressaltat amb el color de major nivell d'alerta dels assignats als avisos en vigor. Si se selecciona un país en concret es podran visualitzar els seus avisos nacionals i regionals.

Per als colors associats als nivells d'alerta major (taronja i vermell) s'afegeixen pictogrames a la informació regional, el que dóna una idea del tipus de temps que s'espera causi perill potencial. Seleccionant amb el ratolí qualsevol regió dintre d'un país concret, es troba informació més detallada.

S'inclou el període de temps en el qual s'espera que es produeixi el fenomen previst o altres aspectes addicionals com la seva intensitat (ex.: quantitats de neu acumulada, etc.). Les imatges que es poden veure com fons en aquest nivell regional, estaran d'acord amb el fenomen i el seu risc potencial associat.

Meteoalarm ofereix també l'opció de seleccionar la informació del temps per a avui o demà. Per a obtenir informació addicional més detallada sobre els avisos en format text emesos per cada país, es podrà connectar amb l'Agencia Estatal de Meteorologia pertinent prement el ratolí sobre el seu logotip.

La pàgina web integra tota la informació important sobre el temps sever originada en els Serveis Meteorològics Nacionals, públics i oficials, d'un gran nombre de països europeus. Aquesta informació es presenta de forma consistent, amb l'objecte d'assegurar una interpretació coherent el més general possible per a tota Europa.

0 comentarios: