'Labor day'

El primer dilluns de setembre es celebra als Estats Units el 'Labor day', l'equivalent al nostre 1 de maig. Té el seu orígen en una desfilada celebrada el 5 de setembre de 1882 a Nova York organitzada per la Noble Ordre de cavallers del Treball (Knights of Labor), a partir de 1884 s'instaurà com a acte anual.

Altres organitzacions, majoritàriament les afiliades a la Primera Internacional, data que reinvindica la jornada laboral de 8 hores des del 1886 i que havia desenvocat a la Revolta de Haymarket de chicago, tres dies després, 4 de maig.
Des d'aleshores els Estats Units celebra el dia del treball un dia diferent a tot el món.
A la vegada aquest any estan afectats per l'huracà Gustav que amb força 3 abans de la nit es convertirà en un huracà de categoria 4 i això implicarà uns efectes ben semblants al del Katrina d'ara fa 3 anys. Almenys aquest cop estan més ben preparats tot i així ja hi ha 2 milions de desplaçats.

1 comentarios:

Anónimo dijo...

efectivament, avui dilluns 1 de setembre és festa. Encara que a EEUU es treballa moltíssim més que a Europa (em refereixo a numbero d'hores per setmana) i hi ha centres comercials oberts. Els diumenges normals, per exemple, totes les botigues estàn obertes durant tot el dia, no com a Espanya que el diumenge tot està tancat. Definitivament, és una altra cultura, molt més enfocada al treball i al diner, que al descans i al lleure.