La Terra vista des de les estrelles

La nau espacial automàtica Deep Impact ha aprofitat la seva trajectòria per a obtenir imatges del sistema Terra-Lluna que, una vegada muntades en seqüència, composen un video mai vist fins ara. El nostre planeta i el seu satèl·lit natural es creuen per davant, en el fons veiem el que veuria una nau extraterrestre que passés força a prop.

L'obtenció i processament d'aquestes imatges pot servir per a calibrar observacions de planetes extrapolars en un futur, quan hi hagi telescopis capaços de veure la superfície d'aquests planetes tant llunyans. Els oceans i els continents terrestres reflexen la llum solar de manera diferent, i es creu que en d'altres planetes passaria una cosa semblant.
La Deep Impact és una petita nau no tripulada que fou llençada al gener del 2005 i que complía la seva missió el 4 juliol del mateix anys: va presenciar l'impacte d'un projectil que ella mateixa portava al cometa Tempel 1. Com que la nau seguia funcionant, els responsables de la NASA decidiren enviarlar a trobar un altre cos el Hartley 2, al que hi arribarà el 4 de novembre de 2010.

Mentrestant des d'una distància de 50 milions de quilòmetres ha fet fotografies de la Terra cada 15 minuts que després ha combinat per a compossar un video a tot color. Es tractat de la primera vegada que es pren una imatge a tal distància, de manera que es veu en el mateix enquadrament la Lluna i els seus cràters, però també el planeta Terra i tots els seus continents i oceans.

0 comentarios: